ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε λεπτά φιλετάκια
100 ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
6 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
1/2 κούπα λευκό γλυκό κρασί
5 κούπες ζωμό λαχανικών, ζεστό
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι - Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβουμε σε κύβους.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει και να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά για να εξατμιστεί το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ριζότο.
Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο πασπαλισμένο με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.

Νεότερη Παλαιότερη