Πεντανόστιμη συνταγή για Ταμπουλέ


Υλικά
Για 1 σαλάτα
200 γρ. Πλιγούρι Fytro
120 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό)
3 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζετε το Πλιγούρι Fytro να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό). Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, τις τομάτες, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Εναλλακτικά στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε 300 γραμμάρια τόνο ή 750 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος (το οποίο βράζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια) και 200 γραμμάρια χαλούμι τριμμένο.
Περισσότερα για το Πλιγούρι Fytro

Πλιγούρι
Το πλιγούρι είναι ολόκληρος ο κόκκος σταριού τεμαχισμένος. Είναι πολύ διαδεδομένη τροφή στην ανατολική Μεσόγειο και χρησιμοποιείται στη μαγειρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια.
Τα δημητριακά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας λόγω της σημαντικής διαθρεπτικής τους αξίας. Το Πλιγούρι Fytro είναι πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου και είναι πλούσιο σε μαγγάνιο. Το μαγγάνιο και ο φώσφορος συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Το μαγγάνιο συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, μέσα στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Τέλος, ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών.
Το Πλιγούρι Fytro είναι ένα προϊόν φυσικό και ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή. Είναι προβρασμένο και αυτό βοηθάει στο να μαγειρεύεται εύκολα και να είναι ευκολοχώνευτο. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες, ενώ μπορεί σε συγκεκριμένες συνταγές, να αντικαταστήσει το ρύζι.
Το Πλιγούρι Fytro είναι ιδανικό για: γεμιστά, κεφτεδάκια, μπιφτέκια, σούπες, πίτες, σαλάτες, ριζότο, γεμίσεις κρεατικών.
Νεότερη Παλαιότερη